Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2018 18:51

Недалеко до сепаратизму - Путін втрачає контроль над далекосхідними регіонами Росії

Недалеко до сепаратизму - Путін втрачає контроль над далекосхідними регіонами Росії
Путін втрачає контроль над далекосхідними регіонами країни,вважає Леонід Бершидський

Програш підтримуваних Кремлем кандидатів у двох найбільших далекосхідних регіонах ставить під сумнів контроль Путіна над цими територіями, вважає колумніст Bloomberg Леонід Бершидський.

"Іщенко і Фургал представляють парламентську опозицію. Вона, як правило, без проблем співпрацює з Кремлем. Та все ж їх успіх знаменує важливий злам політичного механізму, що підтримує режим Путіна", - пише журналіст на сайті видання.

На його думку, провладні кандидати провалили вибори на Далекому Сході тому, що "Москва не заручилася підтримкою місцевих жителів. Хоча цю частину країни Путін осипав грошима, преференціями і політичною увагою".

"Величезна прірва існує між риторикою Путіна про стабільність російської економіки і повсякденним життям народу по всій Росії. У більшості регіонів цей розрив заповнює апатія. На Далекому Сході, однак, є гостре відчуття життя на краю імперії, на кордоні, де послух – не чеснота. Звідси зовсім недалеко до опору, якщо не до сепаратизму", - вважає журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий член ЦВК: ми на порозі масштабного втручання Москви

16 вересня 2018 року в Приморському краї Росії завершився другий тур виборів губернатора. В ньому взяли участь два кандидати на пост: Андрій Іщенко з Комуністичної партії і Андрій Тарасенко з провладної партії "Єдина Росія". Поки голоси рахували, перемагав комуніст. В останній момент почав перемагати провладний кандидат. Коли всі 100% виборчих бюлетенів підрахували, переможцем назвали єдинороса Тарасенка. Комуніст Іщенко з таким результатом не погодився. Почав скаржитись в Центральну виборчу комісію. Там вирішили результати виборів визнати недійсними. Поки Приморський край залишився без губернатора. Повторні вибори мають відбутися не пізніше 16 грудня цього року.

23 вересня 2018 року завершився другий тур виборів в іншому далекосхідному регіоні Росії – Хабаровському краї. Тут кандидат від провладної партії "Єдина Росія" В'ячеслав Шпорт також програв. Губернатором Хабаровського краю став кандидат від опозиційної до влади партії ЛДПР Сергій Фургал.

Приморський край разом з Хабаровським входили до складу Далекосхідного краю. 20 жовтня 1938 року Президія Верховної Ради СРСР видала указ "Про поділ Далекосхідного краю на Хабаровський і Приморський край". Обидва регіони знаходяться на крайньому сході Росії. Межують з Китаєм, Північною Кореєю і через море з Японією. До складу цих далекосхідних регіонів Росії входить також ряд островів. На частину цих російських територій Китай претендує. Деякі острови вже увійшли до складу Китаю. Острів Даманський відійшов Китаю в 1969 році. Острів Тарабаров і половина острова Великий Уссурійський після демаркації російсько-китайського кордону відійшли Китаю в жовтні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Недалеко до сепаратизму - Путін втрачає контроль над далекосхідними регіонами Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути