неділя, 11 серпня 2019 09:43

Не виконують міжнародні обов'язки: Євросоюз вимагає від КНДР припинити запуск балістичних ракет

Не виконують міжнародні обов'язки: Євросоюз вимагає від КНДР припинити запуск балістичних ракет
ЄС вимагає від КНДР відновлення переговорів з США. Фото: https://tvzvezda.ru

Прес-секретарь служби із зовнішніх зв'язків і політик безпеки європейської спільноти Майя Косьянчич наполягає на необхідності припинення Північною Кореєю запусків ракет і відновлення переговорів з США.

Європейський Союз вважає, що останнім запуском двох балістичних ракет малої дальності 10 серпня, Пхеньян продовжує підривати міжнародну роботу по встановленню тривалого миру на Корейському півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР запустила ще дві балістичні ракети

За словами прес-секретаря, Євросоюз очікує, що КНДР буде утримуватись від агресивних дій та виконувати міжнародні обов'язки.

"Сподіваємось, що КНДР швидко відновить переговори на робочому рівні зі Сполученими Штатами, як це було погоджено на зустрічі в демілітаризованій зоні (ДМЗ) 30 червня, і створить сприятливі умови для конструктивних і стійких переговорів ", - підкреслюють в Євросоюзі.

На зустрічі 30 червня Трамп і Кім Чен Ин домовились відновити переговори, які зайшли в глухий кут. Але незважаючи на це Пхеньян за останні 2 тижні вже кілька разів проводив випробування своїх ракет.

Нещодавно Держдума Росії прийняла закон про припинення дії Договору з США про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. У документі зазначається, що президент Володимир Путін має право прийняти рішення про відновлення дії Договору.

Зараз ви читаєте новину «Не виконують міжнародні обов'язки: Євросоюз вимагає від КНДР припинити запуск балістичних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути