середа, 14 квітня 2021 10:01

Назвали можливу причину утворення тромбозу після щеплення вакциною Johnson&Johnson

Назвали можливу причину утворення тромбозу після щеплення вакциною Johnson&Johnson
Пояснили ймовірну причину виникнення тромбів після щеплення. Фото: anews

Причиною утворення тромбозу в людей, які вакцинувалися препаратом від коронавірусу виробництва компанії Johnson&Johnson, може бути рідкісна реакція імунної системи, що призводить до активації тромбоцитів.

Про це заявив глава одного з дослідницьких центрів Управління з питань якості продовольства й медикаментів США, FDA, Пітер Маркс, пише CNN.

"У нас немає точної причини, але можлива причина полягає в схожому з іншими вакцинами механізмі аденовірусного вектора, який у вкрай рідкісних випадках спричиняє імунну реакцію, яка призводить до активації тромбоцитів і появи згустків крові", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 2 людини померли від тромбозу після щеплення AstraZeneca

За словами експерта, вакцини Johnson&Johnson і AstraZeneca – векторні. Як вектор або транспорт для доставки частини коронавірусу в організм людини, у них використовується аденовірус. Головна відмінність полягає в тому, що в основі вакцини Johnson & Johnson лежить аденовірус людини, в AstraZeneca — аденовірус шимпанзе.

Центри з контролю захворювань і Управління з контролю за харчовими продуктами й ліками США рекомендували тимчасово призупинити використання вакцини виробництва Johnson&Johnson. Таке рішення ухвалили після того, як у 6 осіб після щеплення утворилися тромби.

Зараз ви читаєте новину «Назвали можливу причину утворення тромбозу після щеплення вакциною Johnson&Johnson». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути