пʼятниця, 01 жовтня 2021 11:03

Назвали дату весілля принцеси, яка відмовилася від титулу заради любові

Назвали дату весілля принцеси, яка відмовилася від титулу заради любові
Дата весілля принцеси Мако призначена на 26 жовтня / Getty Images

Після довгих років суперечок японська принцеса Мако в цьому місяці вийде заміж за колишнього однокурсника, простолюдина Кей Комура, і відмовиться від королівського титулу. Дата весілля призначена на 26 жовтня.

Спочатку пара збиралася побратися 2018 року, але церемонію відклали, бо сім'я Комура постала перед фінансовими труднощами. Після весілля пара переїде в США, де Комура працює юристом. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принцеса відмовилася від $1,35 млн і титулу заради любові

Через надмірне освітлення стосунків у ЗМІ принцеса Мако страждала від стресового розладу.

Уперше пара познайомилася 2012-го, будучи студентами Міжнародного християнського університету в Токіо. Вони побралися 2017 року й мали намір побратися 2018-го. Але пізніше з'явилися новини про фінансові проблеми матері Комура: вона взяла позику в колишнього нареченого і не повернула.

Палац заперечував, що затримка весілля пов'язана з цим. Хоча наслідний принц Фуміхіто сказав, що важливо вирішити фінансові питання до того, як пара одружиться.

Через те, що принцеса вийшла заміж за простолюдина, Мако відмовиться від титулу і традиційної одноразової виплати в $1,35 млн, яка зазвичай виплачується члену королівської сім'ї при від'їзді з дому. Також очікують, що вона пропустить обряди, пов'язані з весіллям королівської сім'ї. Якщо пропустить оплату й обряди, то стане першою жінкою з японської монаршої родини, яка зробила це.

Згідно з японським законодавством, члени імператорської сім'ї жіночої статі втрачають титул після шлюбу з простолюдином, хоча члени чоловічої статі ні.

Японський імператор, 85-річний Акіхіто, відрікся від престолу. 30 квітня 2019-го він провів обряд передачі влади. З 1 травня 2019 року престол займає імператор Нарухіто.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату весілля принцеси, яка відмовилася від титулу заради любові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути