субота, 20 лютого 2021 12:43

Навальному залишили реальний термін

Навальному залишили реальний термін
Російському політику Олексію Навальному змінили умовний термін на реальний. Він має провести 2 роки та 6 місяців ув'язнення в колонії загального режиму. Врахували рік, який Навальний провів під домашнім арештом. Фото: REUTERS

Рішення Симоновського суду Москви про заміну опозиційному політику Олексію Навальному умовного терміну на реальний у кримінальній справі "Ів Роше" залишилося в силі.

Таку ухвалу виніс Бабушкінський райсуд Москви 20 лютого.

Водночас суд зарахував час, який Навальний провів під домашнім арештом з 30 грудня 2014 року по 17 лютого 2015 року. А також місяць у СІЗО "Матросская тишина". З урахуванням цього, опозиціонер буде перебувати в колонії близько 2 років і 6 місяців.

В останній промові в ході засідання політик заявив, що не шкодує, що повернувся в Россію, що сила - в правді. А Росія "буде не тільки вільною, але і щасливою".

"Півтора місяці скинули, вже нормально", - заявив опозиціонер у залі суду після виголошення вироку, передає телеканал "Дождь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Навальним: адвокат вказав на важливу деталь

Його адвокати пояснили, що остаточний термін складе 2 роки 6 місяців і 2 тижні. Він закінчиться наприкінці липня - початку серпня 2023 року.

Захист Навального планує оскаржити рішення суду. Вони зауважують, що їхнього підзахисного етапують до колонії вже сьогодні.

Сьогодні в Бабушкінському суді відбудеться ще одне засідання щодо Олексія Навального - про наклеп на ветерана війни Ігната Артеменка.

Олексій Навальний був засуджений у 2014 році за обвинуваченням у шахрайстві до 3,5 років позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 5 років (потім його подовжили ще на рік). У лютому 2021 року суд замінив це покарання на реальне ув'язнення за поданням Федеральної служби виконання покарань. Відомство вирішило, що політик порушує умови свого покарання і переховувався від нього.

Зараз ви читаєте новину «Навальному залишили реальний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути