Ексклюзиви
субота, 24 березня 2018 06:05

Науковці розкрили таємницю мумії "прибульця" після 15 років досліджень

Науковці розкрили секрет "мумії інопланетянина", яку досліджували 15 років. Цього досягли завдяки повній розшифровці генетичного кода.

Науковці проаналізували три мільйони дрібних мутацій. Зробили висновок, що решткиналежать людській дитині. Деформації у розвитку можна пояснити серйозними захворюваннями кісток, передає слова учених Genome Research.

Мумію знайшли у південно-американській пустелі Атакама у 2003 році. Дали ім`я – Ата. Її форма голови видовжена, кількість ребер - 8 замість нормальної 12. Довжина тіла мумії - 15 см. Активісти-уфологи заявили про ймовірне позаземне походження істоти.

Автор: mysticalraven.com
  Ату спочатку вважали прибульцем
Ату спочатку вважали прибульцем

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли на мумії найдавніше татуювання

"Тепер ми точно можемо сказати, що це не інопланетянин, а недоношена дитина. Або дитина, що народилася значно пізніше від встановленого терміну. Зрозуміло, що немовля померло одразу після народження. Мені здається, що тіло треба повернути в Чілі і поховати згідно з місцевими традиціями," - говорить генетик зі Стефордського університету Гарі Нолан.

Частини тіла змінили форму через сколіоз та карликовість, передчасне старіння, порушення синтезу колагену та інші генетичні хвороби. Ату знайшли на території, де було багато покинутих шахт видобутку аміачної селітри. Саме ця речовина могла стати причиною захворювань, припускають.

Обличчя 18-річної дівчини, яка жила близько 9 тис. років тому відновили фахівці зі Швеції і Афінського університету . Її череп виявили в центральній Греції, в печері Теопетра.

Зараз ви читаєте новину «Науковці розкрили таємницю мумії "прибульця" після 15 років досліджень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути