четвер, 09 листопада 2017 09:18

НАТО створить два військові центри в Європі

НАТО створить два військові центри в Європі
НАТО відреагувало на агресію Росії створенням військових центрів. Фото twitter.com

НАТО запланувало змінити свою командну структуру та створити в Європі два нові центри. Тим самим НАТО відреагувало на дії Росії в Україні.

Про це повідомляє агентство AFP.

Один з них відповідатиме за перекидання військ і озброєнь по європейському континенту, інший - за операції військово-морських сил в Атлантичному океані.

Де саме будуть розташовуватися нові центри і скільки додаткового персоналу потрібно Північноатлантичному альянсу, поки що невідомо. Деталі реорганізації мають бути опрацьовані до зустрічі міністрів оборони натівських держав у лютому наступного року.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг закликав Євросоюз поліпшити транспортну інфраструктуру для потреб НАТО. Він переконаний, що європейські автомобільні та залізні дороги, а також аеропорти необхідно пристосувати для оперативного перекидання військ НАТО. За словами Столтенберга, цим питанням повинні зайнятися як керівництво ЄС, так і уряди країн, а також приватні підприємці.

Зазначимо, що після закінчення "холодної війни" штат співробітників НАТО був зменшений від 22 тисяч до 6,8 тисячі осіб, а кількість її головних штабів - від 33 до семи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче купити в Польщі артилерію.

Північноатлантичний альянс не зобов'язаний захищати Україну. При цьому НАТО має план на випадок ескалації російської військової агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «НАТО створить два військові центри в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути