неділя, 01 травня 2022 16:18

НАТО розпочинає військові навчання на території Польщі та ще восьми країн

НАТО розпочинає військові навчання на території Польщі та ще восьми країн
Окрім солдатів польського війська, візьмуть участь солдати зі США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великобританії. Фото: pixabay

1 травня на території Польщі та ще восьми країн Альянсу починаються військові навчання "Захисник Європи" та "Швидка відповідь".

Вони триватимуть майже місяць, повідомляє сайт міноборони Польщі.

"З 1 до 27 травня 2022 року відбудуться навчання Defender Europe 2022 ("Захисник Європи". - Gazeta.ua) і Swift Response 2022 ("Швидка відповідь". - Gazeta.ua) за участю польських солдатів", - ідеться в повідомленні.

Міноборони зазначає, що Defender Europe 22 - це міжнародне спільне й регулярне навчання, організоване збройними силами США для підвищення готовності та оперативної сумісності між союзниками й партнерами США й НАТО.

Загалом у навчаннях візьмуть участь 18 тис. солдатів із понад 20 країн, із яких близько 7 тис. солдатів і 3 тис. одиниць техніки дислоковані в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО кілька разів перехоплювало російські літаки

Окрім польських військовослужбовців, візьмуть участь солдати з США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великої Британії.

Під час навчань перевірятимуть здатність бійців брати участь у спільній бойовій операції. Реалізація міститиме епізоди дальнього тактичного переміщення з подоланням водних перешкод і вогневої підготовки.

"Спільні навчання підвищують безпеку східного флангу й служать для відпрацювання відповідно до стандартів НАТО процедур використання військ та їхньої адаптації до нових викликів сучасного поля бою та стримування потенційного агресора", - зазначають у міноборони.

Конгрес США готовий підтримати запит президента Джо Байдена щодо виділення $33 млрд для допомоги Україні. Також схвалять і пропозицію щодо притягнення російських посадовців і олігархів до відповідальності за війну проти України.

Зараз ви читаєте новину «НАТО розпочинає військові навчання на території Польщі та ще восьми країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути