понеділок, 10 червня 2019 09:28

НАТО розпочало масштабні військові навчання

НАТО розпочало масштабні військові навчання
З квітня в Балтійському морі вже патрулюють кораблі постійної військово-морської групи НАТО. Фото:day.kyiv.ua

Щорічні військово-морські навчання Baltops розпочалися в акваторії Балтійського моря і триватимуть до 21 червня.

В них беруть участь кораблі з 18 країн НАТО і партнерів блоку, це близько 50 кораблів і підводних човнів, 40 літаків і вертольотів і 8,6 тисячі військовослужбовців – повідомили в Альянсі.

"Балтійське море має важливе стратегічне значення для Альянсу. Baltops проводяться вже 47-й рік, і вони не спрямовані проти кого-небудь, однак, очевидно, що обстановка з безпекою в регіоні погіршилася після незаконної анексії Росією Криму", - підкреслила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не знімали шосту серію "Чорнобиля", просто робили свою роботу" - показали яскраві навчання Військо-морських сил

Керує навчаннями командування недавно відтвореного 2-го оперативного флоту ВМС США з американського штабного корабля Mount Whitney, який ще в кінці травня зайшов в Балтику. З німецького міста Кіль в море вже вийшли перші десять бойових кораблів.

В рамках Baltops 2019 планують провести десантні операції, відпрацювати операції з протиповітряної оборони та боротьби з надводними і підводними силами потенційного противника поблизу кордонів Росії.

Цьогорічні навчання стануть першою перевіркою готовності очолюваних Великобританією об'єднаних експедиційних сил у складі трьох тисяч військовослужбовців з декількох країн НАТО і країн-партнерів.

З квітня в Балтійському морі вже патрулюють кораблі постійної військово-морської групи НАТО, до складу якої входять есмінець ВМС США Gravely, оснащений крилатими ракетами Tomahawk, фрегат британського королівського ВМФ Westminster, а також іспанська, турецька та польська фрегати.

Українські десантники беруть участь у щорічних навчаннях SABER GUARDIAN-2019, які проходять на військовій базі НАТО у Румунії.

Зараз ви читаєте новину «НАТО розпочало масштабні військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути