Ексклюзиви
субота, 20 січня 2024 03:54

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО готується до війни в Європі - людям дали рекомендації

НАТО готується до війни в Європі - людям дали рекомендації
Адмірал НАТО Роб Бауер дав людям рекомендації, як протриматися кілька діб в разі нападу. Фото: Getty Images

Після дводенного засідання військового комітету НАТО в Брюсселі кілька воєначальників натякнули на те, що Альянс готується до війни в Європі.

Зокрема, адмірал НАТО Роб Бауер дав людям рекомендації, як протриматися кілька діб в разі нападу. Про це повідомляє Leidsch Dagblad.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз війна, а буде велика криза" - Зеленський порадив Заходу не експериментувати

"У будинку має бути вода, радіо на батарейках та ліхтарик на батарейках. Так ви зможете протриматися перші 36 годин", - сказав Бауер.

Порада громадянам підготуватися підтверджує слова Бауера про те, що у разі війни буде потрібна співпраця всього суспільства.

"Десятиліттями у нас була ідея, що у нас є професійні армії й що вони вирішують проблеми безпеки в Афганістані чи Іраку. Для нової війни такої професійної армії недостатньо. Тому необхідно ще раз подумати про такі системи, як військовий обов'язок або заклик резервістів, - сказав Бауер.

Американський генерал НАТО Кріс Каволі повідомив, що наступного тижня країни НАТО розпочинають "найбільші навчання за останні десятиліття".

"В операції візьмуть участь близько 90 000 військовослужбовців із усіх 31 країни НАТО, плюс війська нашого доброго партнера Швеції". Операція триватиме до травня", - заявив генерал.

Міністри оборони Естонії (Ханно Певкур), Латвії (Андріс Спрудс) та Литви (Арвідас Анушаускас) схвалили створення спільної балтійської оборони на кордоні Росії та Білорусі.

Найближчими роками ці країни створять на своїх кордонах оборонну зону, що складається з різних оборонних об'єктів, метою яких є стримування і, за необхідності, захист від військової загрози. Про це повідомляє пресслужба Міноборони Латвії.

Зараз ви читаєте новину «НАТО готується до війни в Європі - людям дали рекомендації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути