вівторок, 13 листопада 2018 06:06

Справжні Флінстоуни - подружжя живе у кам'яному віці
9

Наомі Уолмслі, 36 років, і чоловік Ден Вестолл, 38 років із англійського Коулбрукдейла живуть у стилі людей палеоліту. Насправді ж керують організацією Outback2Basics, в якій навчають дітей виживанню в умовах цієї епохи.

Члени подружжя їдять жуків, розмальовують обличчя, носять зроблений власними руками одяг, а також полюють з допомогою луків та стріл, розповідає Mirror.

Подружжя має двох дітей — 20-місячного Рена і 6-річну Меггі. Старша донька Дена від попереднього шлюбу Сем живе у Лондоні.

Батьки створили реконструкцію селища кам'яного віку під місцевим селом Тонг, аби виховувати в такому стилі дітей. Встановили опудало мамонта, якого називають Матильда.

Наомі Уолмслі і Ден Вестолл  навчають дітей виживати в умовах палеоліту
Фото: Mirror
Наомі Уолмслі і Ден Вестолл  навчають дітей виживати в умовах палеоліту
Наомі Уолмслі і Ден Вестолл  навчають дітей виживати в умовах палеоліту
Наомі Уолмслі і Ден Вестолл  навчають дітей виживати в умовах палеоліту
Наомі Уолмслі і Ден Вестолл  навчають дітей виживати в умовах палеоліту

Ден завжди цікавився виживанням у дикій природі, був інструктором на телешоу. Із Наомі познайомився 13 років тому. Тепер поділяють цю пристрасть. 2010-го їздили в тематичний парк в США. Там протягом місяця вчилися виживати, як печерні люди — без благ цивілізації.

"Ми полювали і готували їжу, готували запаси, виготовляли власну зброю, інструменти та навчилися видобувати вогонь тертями, шукати глину у землі, щоб виготовити горщики, одяг робили зі шкір мертвих тварин", - пригадують. Вирішили влаштувати подібне вдома. Там навчають школярів, коли у ті вивчають кам'яний вік на курсі історії. З вересня 2016-го по січень минулого року подружжя займалося з 1,1 тис. дітей. Разом створювали наскельні малюнки з допомогою червоної і жовтої вохри і вугілля, орієнтувалися в печерах з допомогою факелів, розмальовувати обличчя.

"Іноді дітям просто подобається повернутися в природу. Вони ніколи не сидять спокійно і їм це приносить задоволення", - кажуть Наомі і Ден. Видали книжку "Пригоди лісової школи". Вони знайомить з основами виживання в кам'яному віці, а також ідеями для гри на відкритому повітрі.

"Ми не можемо годувати дітей супом із черв'яків, тому полюємо на дичину. Але головна наша мета — примусити їх вийти на вулиці", - каже подружжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еко-поселення бореться із розширенням аеропорту

Наомі і Ден ходять у шкурах і поза первісним селищем.

"Треба бачити, як реагують на нас оточуючі, коли ми виходимо за автозаправці у своєму прикиді або застряємо в заторі. Діти думають, що ми й справді з кам'яного віку. А дорослі зазвичай на стільки вражені, що не можуть сказати і слова", - розповідає подружжя.

Наомі носить вбрання із кролячого хутра, яку називає модою палеоліту. А Ден доповнив свій костюм намистом із зубів оленя.

"Більшість часу я ходжу у шкурах і забуваю переодягнулися. Коли бачу своє віддзеркалення у вітрині, думаю — ось, це сталося знову", - розповідає Ден.

Палеоліт - це період древньої історії, що відрізняється появоюі розробкою кам'яних знарядь. Охоплює близько 95% передісторії технології людсьва. Починається з самого раннього відомого використання кам'яних знарядь гомінін близько 3,3 мільйона років тому. Закінчився близько 11 650 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Справжні Флінстоуни - подружжя живе у кам'яному віці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути