Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 15:41

"Насправді Лукашенко просто пішов на пенсію" - Тихановська прокоментувала таємну інавгурацію

"Насправді Лукашенко просто пішов на пенсію" - Тихановська прокоментувала таємну інавгурацію
Інавгурація Лукашенка: Тихановська прокоментувала таємну церемонію. Фото: TUT.BY

Лідерка білоруської опозиції та кандидатка на посаду президента Білорусі Світлана Тихановська виступила з відеозверненням до громадян країни щодо таємної інавгурації Олександра Лукашенка. В ньому вона оголосила себе єдиним лідером, обраним білоруським народом.

Відео Тихановська опублікувала на своєму Telegram-каналі "Пул Первой".

"Сьогодні таємно від народу Лукашенко спробував провести власну інавгурацію. Ця спроба визнати себе легітимним пояснюється лише тим, що його попередні повноваження закінчилися, а нового мандату народ йому не видав. Ця так звана інавгурація, звичайно, фарс. Насправді Лукашенко просто пішов на пенсію", - підкреслила опозиціонерка.

За словами Тихановської, відтепер накази Лукашенка силовим структурам матимуть нелегітимний характер та не підлягатимуть виконанню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Саша, забери трудову": люди відреагували на самоінавгурацію Лукашенка стихійними протестами

Крім того, вона повідомила, що зустрічалася з європейськими лідерами, міністрами закордонних справ, виступила в Європарламенті та спілкувалася з білоруськими діаспорами.

"Країни Європи підтримують білоруський народ і вимагають зупинити насильство, звільнити політв'язнів та провести нові чесні вибори. Вони готові надати реальну допомогу - існують серйозні інвестиційні пакети, передбачені для Білорусі після перемоги демократії", - заявила Тихановська.

Лукашенко таємно інавгурував себе 23 вересня. Церемонія відбулась у Палаці Незалежності. Це перша інавгурація в історії Білорусі, якої не анонсували.

Міністри закордонних справ ЄС вважають виконувача обов'язків глави Білорусі Олександра Лукашенка незаконно обраним президентом країни і закликали провести нові вибори

Зараз ви читаєте новину «"Насправді Лукашенко просто пішов на пенсію" - Тихановська прокоментувала таємну інавгурацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути