вівторок, 02 лютого 2021 05:19

Населення Німеччини отримає вакцину від Covid-19 до кінця літа 2021 року - Меркель

Населення Німеччини отримає вакцину від Covid-19 до кінця літа 2021 року - Меркель
Меркель розповіла про вакцинацію німців. Фото: Reuters

Можливість вакцинуватися від Covid-19 буде у кожного дорослого громадянина Німеччини вже до кінця третього кварталу 2021 року.

"Ми гарантуємо, що до кінця третього кварталу, тобто, до кінця літа, ми запропонуємо зробити щеплення кожному громадянину, і ми обіцянку стримаємо", - повідомила журналістам канцлер Німеччини Ангела Меркель після наради з регіональним керівництвом, представниками фармацевтичних компаній і Єврокомісії.

Це станеться навіть у тому випадку, якщо вакцини від Johnson&Johnson і CureVac, які до сих пір не схвалені медичним регулятором Євросоюзу - Європейським агентством лікарських засобів (ЕМА), не з'являться на ринку ЄС.

Вона зробила цю заяву у відповідь на критику, що цей процес в країні йде занадто повільно і Німеччина значно відстає з вакцинацією від Британії, США та Ізраїлю.

Канцлер пояснила, що ЕМА дотримуються принципу ретельного вивчення препаратів перед його схваленням, а не екстреної видачі дозволів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подаватиме додатковий запит до COVAX

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України планує створити сайт для відкритої записи на вакцинацію проти Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Населення Німеччини отримає вакцину від Covid-19 до кінця літа 2021 року - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути