пʼятниця, 30 жовтня 2020 15:04

Напередодні виборів перестали продавати зброю

Напередодні виборів перестали продавати зброю
Супермаркет Walmart / Reuters

На цьому тижні американський роздрібний гігант Walmart прибрав усю зброю зі своїх магазинів. Так хоче запобігти можливим крадіжкам у разі заворушень після оголошення результатів президентських виборів у США 3 листопада.

Walmart - власник мережі з 4700 магазинів у США. Мережа продає зброю приблизно в половині супермаркетів. Покупці, як і раніше, можуть її купити, але за попереднім запитом. На полицях наразі не знайти. Про це пише польська Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в США: достроково проголосували вже 75 млн американців

Це не перше таке рішення мережі. Востаннє Walmart прибирав зброю на склади навесні, коли поліцейський вбив чорношкірого Джорджа Флойда. Потім були масові протести проти жорстокості поліції, які охопили багато міст США.

Причина, чому зброю забрали з магазинів цього тижня - занепокоєння щодо реакції громадян на результати президентських виборів. Президент Дональд Трамп бореться за переобрання, і уже оголосив, що оскаржуватиме результати виборів, якщо програє.

Минулого року мережа вилучила з продажу боєприпаси, які можна використовувати в напівавтоматичних рушницях і ручній вогнепальній зброї. Це сталося після перестрілки в магазині Walmart в Ель-Пасо, що в штаті Техас. Тоді загинули 23 людини. Після стрілянини в середній школі Паркленд 2018-го, яка забрала життя 17 людей, компанія підвищила мінімальний вік для покупки зброї в своїх магазинах із 18 до 21 року.

Тим часом, 2020 рік у США стане рекордним щодо купівлі вогнепальної зброї. Із січня по липень продали 12,1 млн одиниць - на 72% більше за аналогічний період минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні виборів перестали продавати зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути