середа, 06 червня 2018 06:06

Найдорожчий у світі - маєток короля продають за півмільярда доларів
9

Найдорожчий маєток у світі Villa Les Cedres продають за 0 млн
Фото: Bloomberg
Найдорожчий маєток у світі Villa Les Cedres продають за 0 млн
Найдорожчий маєток у світі Villa Les Cedres продають за 0 млн
Найдорожчий маєток у світі Villa Les Cedres продають за 0 млн
Найдорожчий маєток у світі Villa Les Cedres продають за 0 млн

Маєток на французькій Рив'єрі Villa Les Cedres, що належав бельгійському королю Леопольду II, виставлений на продаж за $410 млн. Журналісти називають його найдорожчим будинком у світі.

Villa Les Cedres нещодавно опинився в руках гігантів промисловості з виробництва напоїв Campari. Вони які виставили його на продаж 2017-го. Будівля має 14 спалень, басейн олімпійського розміру і сад площею 137,6 тис. м, повідомляє Daily Mail.

187-річний будинок належав королю Бельгії Леопольду II у XIХ - на початку ХХ ст. Знаходиться у французьких Альпах у комунні Сен-Жан-Кап-Ферра. Через 15 років після смерті короля його купила родина Александра Марньє-Лапостоля, яка створила лікер Grand Marnier. Потім його придбав виробник напоїв Campari. Зараз продає його. Перевагу віддають покупцям із Середнього Сходу та Північної Америки, говорить керівництво компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька вілла і дворянський маєток - показали хороми екс-дружини Путіна

Спочатку маєток був оливковою фермою. Будівля має, серед іншого, бальну залу та стайні на 30 коней. Оточена 20 теплицями з екзотичними рослинами. На території ростуть 300-літні оливи та 14 тис. видів рідкісних рослин. В бібліотеці - близько 9 тис. книг з природознавства.

Ужгородський замок нині — краєзнавчий музей. Перші згадки про нього з'явилися у IX столітті.

Це була дерев'яна фортеця на пагорбі над поселенням білих хорватів. Коли рівнину захопило Угорське королівство, в Ужгороді збудували кам'яний замок для захисту від ворожих кочових племен. Він оточений 10-метровим ровом, який ніколи не заливали водою. Стіни завтовшки понад 2 метри, тому влітку тут прохолодно. На першому поверсі жили слуги, другий — для господарів, третій — для гостей. У замку є просторі підземні каземати. В мирний час служили коморами, а під час облоги — сховом. Була також в'язниця й катівня.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий у світі - маєток короля продають за півмільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути