середа, 07 жовтня 2020 12:48

Найбагатші люди планети за час пандемії збагатилися до рекордних $10,2 трлн

Найбагатші люди планети за час пандемії збагатилися до рекордних $10,2 трлн
Найбагатша людина світу - засновник компанії Amazon Джефф Безос. Його багатство виросло на $74 млрд. цього року / Reuters

Світові мільярдери за час пандемії збільшили статки до рекордного рівня - $10,2 трлн.

Про це йдеться у звіті швейцарського банку UBS. Там написано, що найбагатші люди збільшили статки за період коронакризи на 27,5%. Повідомляє британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий тиждень найбагатші люди світу втратили $444 млрд - ЗМІ

Мільярдери переважно виграли на інвестиціях, зорієнтованих на відновлення світових фондових ринків. Вони вкладали капітали під час падіння ринків і глобальних карантинних обмежень в березні-квітні цього року.

У UBS заявляють, що статки мільярдерів досягли максимуму, більшого за попередній рекорд у $8,9 трлн в кінці 2017-го. Кількість мільярдерів теж досягла максимуму - 2189. Порівняно з 2158 2017-го.

"Мільярдери добре проявили себе під час кризи, пов'язаної з Covid. Вони не тільки правильно поставили під час падіння, але й отримали прибуток у міру відновлення фондових ринків", - заявив голова глобального відділу UBS, який працює з найбагатшими людьми світу, Йозеф Штадлер.

Він додав, що багатії змогли отримати вигоду з кризи, бо в них вистачило сміливості купувати більше акцій, коли фондові світові ринки падали. З тих пір ринки відновилися. Акції деяких технологічних компаній різко виросли.

"Надмірна концентрація багатства - потворне явище з моральної точки зору. Але воно теж руйнівне з економічного і соціального погляду. Багатство мільярдера - статки, які практично неможливо витратити за кілька життів в абсолютній розкоші. Будь-хто, хто накопичує капітали в таких масштабах, може легко дозволити собі підвищити зарплату працівникам, які створюють його добробут, чи внести більший вклад у вигляді податків для підтримки життєво важливих суспільних послуг", - каже виконавчий директор аналітичного центру, що спеціалізується на надмірній оплаті праці, High Pay Center Люк Гільярд.

"Висновки звіту UBS показують, що капіталізм не працює належним чином. Той факт, що багатство мільярдерів настільки збільшилося, коли сотні мільйонів у світі борються за виживання, може викликати суспільний і політичний гнів. Величезний розрив між багатими й бідними може призвести до удару у відповідь", - підкреслює Штадлер.

Статки мільярдерів збільшилися на 70% за 3 роки, що минули, відколи Штадлер попередив про загрозу можливого глобального повстання проти найбагатших.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатші люди планети за час пандемії збагатилися до рекордних $10,2 трлн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути