четвер, 09 березня 2017 14:50

"Нахиляти і ставити на коліна не вийде": Лукашенко різко відповів Росії

"Нахиляти і ставити на коліна не вийде": Лукашенко різко відповів Росії
Лукашенко різко відповів Росії на газовий шантаж. Фото: bdg.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував заяву прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва щодо можливого підвищення ціни на російський газ для Білорусі.

"Нас починають лякати, що газ купуватимемо за європейськими цінами. Мовляв, будете платити не 150 доларів, а 200. Це, знаєте, наче натяк усім - у Росії, перш за все, і в Білорусі, - що ми є нахлібниками в Росії: от вони, бачте, нам роблять подарунок. Медведєв має розуміти: якщо ми платитимемо, як у Європі, то за дещо йому теж доведеться заплатити. І ціна буде неймовірно вища, ніж ціна на природний газ", - цитує Лукашенка "Белта".

Білоруський лідер окреслив позицію своєї країни у врегулюванні нафтогазових відносин.

"Скажу дуже коротко і чітко, чого ми хочемо: жодних низьких цін на газ ми не хочемо. Нам треба, щоб керівництво братньої Росії виконувало свої зобов'язання. За змістом і духом. Якщо хтось із розумників там думає, що нас можна постійно нахиляти і ставити на коліна, цього не буде", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь помстилась Росії цінами на транзит нафти

7 березня в киргизькому Бішкеку пройшло засідання Євразійської міжурядової ради. Серед іншого йшлося про ціну на газ. Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав, що члени Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) отримують газ на пільгових умовах, яких могло б не бути.

"Якби деякі країни, які присутні тут, не входили до складу нашого союзу чи, уявімо собі, вийшли з його складу, вони купували б газ за європейськими цінами - близько 200 доларів за тисячу кубометрів", - сказав російський прем'єр.

До складу ЄАЕС, крім Росії, входять Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизія. Невдоволення газовими цінами висловлювали лише білоруси. Заява Медведєва, очевидно, адресована білоруській делегації.

Зараз ви читаєте новину «"Нахиляти і ставити на коліна не вийде": Лукашенко різко відповів Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути