вівторок, 02 серпня 2022 04:19

"Треба дати опір цьому" - Блінкен прокоментував підлі обстріли із Запорізької АЕС

"Треба дати опір цьому" - Блінкен прокоментував підлі обстріли із Запорізької АЕС
Держсекретар США Ентоні Блінкен: "Путін погрожує країнам, які підтримують Україну, ядерними наслідками". Фото: eastnews.ua

Росія використовує Запорізьку АЕС як військову базу для обстрілу українців.

Такі дії є безвідповідальними. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу в ООН на конференції з питань нерозповсюдження ядерної зброї, інформує Reuters.

"Зараз Росія використовує АЕС як військову базу для обстрілу українців, усвідомлюючи, що вони не можуть і не будуть стріляти у відповідь. Оскільки це загрожує випадковим ураженням ядерного реактора або сховища високорадіоактивних відходів. Це виводить уявлення про "живий щит" на зовсім інший, жахливий, рівень", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети для HIMARS і не тільки: Байден підписав чергову допомогу Україні

Кремль вдається до "небезпечного брязкання ядерною зброєю", а Володимир Путін особисто погрожує країнам, які підтримують Україну, наслідками, "яких ніколи не бачили за всю свою історію", зауважив Блінкен.

Блінкен заявив, що в нинішньому цивілізованому світі немає місця для ядерного стримування, заснованого на примусі, залякуванні чи шантажі.

"Ми повинні об'єднатися, щоби дати опір цьому", - наголосив державний секретар США.

В окупованому Енергодарі в ніч на 30 липня прогриміли вибухи. У повітря злетіли три одиниці техніки окупантів біля готелю "ВП ЗАЕС".

Російські терористи обстрілюють позиції українських бійців, прикриваючись Запорізькою атомною електростанцією, яку вони зайняли у березні.

Тому українці не можуть бити у відповідь.

Бойові дії поряд з атомною електростанцією становлять велику загрозу для України і можуть призвести до наслідків, які можна порівняти з аварією на Чорнобильській АЕС 1986 року.

Зараз ви читаєте новину «"Треба дати опір цьому" - Блінкен прокоментував підлі обстріли із Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути