Ексклюзиви
понеділок, 24 травня 2021 02:04

На саміті ЄC обговорять вимушену посадку літака Ryanair в Мінську

На саміті ЄC обговорять вимушену посадку літака Ryanair в Мінську
Лідери ЄС обговорять цей безпрецедентний інцидент завтра під час саміту Європейської ради. Фото:Pixabay

На саміті Євросоюзу в понеділок, 24 травня, обговорять вимушену посадку в Мінську літака авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, повідомив голова Євроради Шарль Мішель. Він пообіцяв відповідь на інцидент.

"Лідери ЄС обговорять цей безпрецедентний інцидент завтра під час саміту Європейської ради. Інцидент не залишиться без відповіді", - йдеться в комюніке Мішеля, опублікованому на сайті Євроради.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що звернувся до Мішеля із проханням включити обговорення санкцій через посадку літака в Мінську.

За його словами, санкції, які Євросоюз повинен ввести у зв'язку з інцидентом, повинні стосуватися повітряного простору над Білоруссю, а також заборони білоруським авіакомпаніям літати над ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після 7-годинної затримки літак Ryanair вилетів з Мінська

У неділю, 23 травня, пасажирський літак Ryanair позапланово приземлився у Мінську. Лайнер летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту. За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач. Після екстреної посадки літака затримали засновника каналу Nexta – Романа Протасевича.

Зараз ви читаєте новину «На саміті ЄC обговорять вимушену посадку літака Ryanair в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути