понеділок, 05 липня 2021 00:55

На Кубі евакуювали десятки тисяч людей через ураган "Ельза"

На Кубі евакуювали десятки тисяч людей через ураган "Ельза"
Фото: Pixabay

На Кубі евакуювали 70 00 осіб у Південному регіоні острова. Влада побоюється, що тропічний шторм " Ельза" може викликати сильну повінь після удару по декількох островах Карибського моря.

Про це повідомляє Associated Press. Кубинський уряд відкрив притулки і зробив кроки, щоб захистити посіви цукрової тростини і какао перед ураганом. Більшість евакуйованих розійшлися по домівках до родичів, а близько 23 000 осіб сховалися в державних установах.

Близько 400 осіб, що проживають в гірських районах, сховалися в печерах, підготовлених до надзвичайної ситуації. У неділю вранці Ельза перебувала приблизно в 50 милях (80 км) на північ від Кінгстона, Ямайка, і рухалася з заходу на північний захід зі швидкістю 13 миль на годину (20 км на годину). За даними Національного центру ураганів в Майамі, максимальна швидкість вітру становила близько 60 миль на годину (95 км/год).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торнадо в Чехії: зросла кількість жертв

У центрі повідомили, що очікується, що шторм буде поступово слабшати в міру просування по Кубі в понеділок.

26 червня Україну накрили дощі з грозами. Зливи затопили Київщину, Харків та Одесу. Місцеві жителі публікували в соцмережах приголомшливі кадри наслідків стихії.

Так, у Київській області внаслідок урагану і сильних дощів затопленими виявилися багато вулиць та будинків. Дороги було розмито, а сильний вітер повалив багато дерев.

Зараз ви читаєте новину «На Кубі евакуювали десятки тисяч людей через ураган "Ельза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути