пʼятниця, 30 квітня 2021 09:38

На акціях проти проросійського президента Чехії розгорнули прапор України

На акціях проти проросійського президента Чехії розгорнули прапор України
На протестах у Чехії розгорнули прапор України. Фото: radiosvoboda

29 квітня в Празі, Чехія, на Вацлавському майдані зібралися сотні людей на демонстрацію Асоціації "Мільйон миттєвостей за демократію" під гаслом "Град за межею, республіка в небезпеці".

Про це повідомило видання "Радіо Свобода".

На протести вийшли проти проросійського чинного президента Чехії Мілоша Земана та інших політиків, які підштовхують країну до впливу Росії. До акцій протесту приєдналися майже 70 міст Чехії.

Мітинг був у відповідь на політичний скандал із причетністю РФ до вибухів на складах озброєнь 2014 року. За словами протестувальників, реакція президента Земана на події стала "останньою краплею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни Балтії, Польща і Словаччина солідарно з Чехією висилають російських дипломатів

25 квітня Земан, відомий своєю проросійською позицією, під час виступу на телебачення висловив сумнів щодо причетності Росії до вибухів.

"Ми прийшли сюди, щоб захищати наші європейські цінності. Чехія - це Європа, ми хочемо жити в країні з її власними правами. Ми не бажаємо, щоб нами керували олігархи, такі як Бабіш і російські агенти, як наш президент Земан. Інакше про них думати я не можу", - прокоментував член організації Pulse of Europe Мартін Екснер, який приніс на акцію великий прапор ЄС.

Також учасники акцій протесту й активісти групи "Капутін" розгорнули прапори України й Білорусі.

"Ми розгорнули тут прапори України й Білорусі, тому що хочемо висловити свою солідарність із цими двома країнами, оскільки без солідарності з ними ми й самі вільними бути не можемо. Прапор ЄС тут зрозуміло, чому - Україна є частиною Європи, Білорусь зі часом так само, сподіваюся, стане частиною ЄС. Ми є частиною західної демократії та антиімперіалістичного, антинаціоналістичного світу", - висловився засновник активістської групи "Капутін" Отакар Ван Гемунд.

Чехія вирішила зрівняти кількість працівників російського посольства в Празі з кількістю чеського посольства в Москві, що означає висилання ще приблизно 70 працівників російського дипломатичного представництва.

Зараз ви читаєте новину «На акціях проти проросійського президента Чехії розгорнули прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути