понеділок, 25 березня 2019 07:22

Мюллер не писав звіт про втручання росіян у вибори США

Мюллер не писав звіт про втручання росіян у вибори США
Спецпрокурор США Роберт Мюллер не брав участі в складанні підсумкового звіту Мін'юсту про втручання РФ в американські вибори. Фото - ТАСС

Спецпрокурор США Роберт Мюллер не брав участі в складанні підсумкового звіту Мін'юсту про втручання РФ в американські вибори.

Опублікований документ складений "без будь-якого вкладу з боку Мюллера". Представники Мін'юсту не проводили з ним будь-яких консультацій з цього приводу, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на джерела в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп прокоментував результати розслідування спецпрокурора Мюллера

У складанні звіту міністру юстиції, генеральному прокурору США Вільяму Барру допомагав його перший заступник Рід Розенстайн, який в травні 2017 року і призначив Мюллера на пост спецпрокурора.

За даними джерела, мін'юст ознайомив представників Білого дому із вмістом зазначеного звіту до того, як його було опубліковано. Один з представників Мін'юсту зателефонував юрисконсульту Білого дому Еммету Фладу приблизно за півгодини до публікації і розповів про ключові положення документу.

Спецпрокурор Роберт Мюллер не виявив доказів того, що Дональд Трампабо хто-небудь з людей, пов'язаних з його передвиборчою кампанією, "змовилися і координували з Росією зусилля щодо впливу на президентські вибори в 2016 році". Про це йдеться в листі, який генеральний прокурор Вільям Барр направив до Конгресу США.

Зараз ви читаєте новину «Мюллер не писав звіт про втручання росіян у вибори США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути