четвер, 14 жовтня 2021 03:14

Чоловік збудував будинок, який обертається навколо своєї осі

Чоловік збудував будинок, який обертається навколо своєї осі
Будинок, який обертається навколо своєї осі, можна побачити в боснійському місті Србаце / REUTERS

Чоловік в Боснії і Герцеговині збудував будинок, який обертається на 360 градусів навколо своєї осі. Він це зробила з любові до дружини Любіци після того, як вона сказала, що хоче вибирати вид з вікна будинку.

Обертається будинок в невеликому містечку Србаце, що на півночі Боснії. Сам спроектував і збудував його 72-річний Воїн Кусіч, у якого немає формального архітектурної чи інженерної освіти, оскільки він ніколи не вчився в університеті. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дворядний кухонний гарнітур - затишне рішення для вузької кухні

З зеленим фасадом і червоним металевим дахом, будинок може обертатися на повне коло. Будував будинок чоловік шість років.

"Після того, як я досяг похилого віку і мої діти взяли на себе сімейний бізнес, у мене, нарешті, з'явилося достатньо часу, щоб поставити перед собою завдання - виконати бажання дружини", - сказав Кусіч.

Багато років тому, коли вони одружилися, Кусіч збудував типовий будинок для себе і дружини, в якому вони виховували трьох дітей. У той час дружина хотіла, щоб їх спальні були весь час звернені до сонця. Але це означало, що їх вітальня мала обертатися навколо осі будинку.

Будинок встановлений на бетонному постаменті й обертається за допомогою електродвигунів і коліс старої військово-транспортної машини. На максимальній швидкості він може зробити повний оборот всього за 22 сек, а на найбільш повільній - за 24 год.

На шведському острові Юргорден в центрі Стокгольма 11 жовтня 1891-го відкрили перший в світі музей-село під відкритим небом.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік збудував будинок, який обертається навколо своєї осі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути