четвер, 31 травня 2018 17:38

Мусульман будуть штрафувати за носіння паранджі та нікабу

Мусульман будуть штрафувати за носіння паранджі та нікабу
Мусульман будуть штрафувати за носіння паранджі та нікабу.

Парламент Данії проголосував за заборону носити головні убори, що закривають у громадських місцях обличчя. З 1 серпня в країні ці елементи одягу будуть поза законом.

Ідеться про традиційні ісламські бурку чи нікаб, також про вуаль тощо.

Закон не стосується уборів, що приховують обличчя, але до їх носіння зобов'язує законодавство Данії. Наприклад, шоломів мотоциклістів. Також - деяких інших випадків, коли наміри людини "очевидні". На маскарадах можна буде носити маски, а в холодну погоду надягати шапки-балаклави.

Підтримали цей законопроект більшість депутатів — 75 чоловік. Найактивніше його лобіювали ліберали, консерватори, Данська народна партія, а також опозиційні соціал-демократи, пише The Local.

Перше порушення закону передбачає штраф у розмірі 1 тис. крон (4 тис. грн.). За повторні порушення доведеться сплатити 10 тис. крон (40 тис. грн.)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мати дружину-українку вважається престижним" - діаспорянка розповіла про турецькі сім'ї

Раніше Данська народна партія подала поправку до закону. Вона передбачала позбавлення волі за носіня паранджі або нікабу. Однак, поправку не підтримали.

За словами міністра юстиції Данії Серен Папі Поульсена, поліція не буде силоміць зривати вуалі із обличчя жінок.

"Не хочу, щоб поліцейські насильно знімали одяг з людей. Якщо жінки будуть жити поруч, то поліцейські попросять їх повернутися додому", - сказав Поульсен.

Також міністр юстиції пояснив, що у випадку відмови, жінку буде доправлено у найближчий відділок поліції. Там поліцейські зв'яжуться із рідними та оформлять відповідний штраф.

"Звісно, в Данії шанують індивідуальну свободу і вибір. Але деякі люди використовують це для поширення небезпечної ідеології", - пояснив депутат Мартін Хенріксен.

Подібні закони діють в Австрії, Франції та Бельгії.

Близько 3 тис. мусульманок та їхніх прихильників вийшли 5 лютого на вулиці Відня. Протестували проти заборони носити у громадських місцях нікаби й бурки – мусульманських жіночих головних уборів, що залишають відкритими тільки очі. Відповідний законопроект нещодавно ініціював австрійський уряд.

Зараз ви читаєте новину «Мусульман будуть штрафувати за носіння паранджі та нікабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути