Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2020 06:30

Можлива друга хвилі епідемії коронавіруса - Трамп

Можлива друга хвилі епідемії коронавіруса - Трамп
Трамп заявив про другу хвилю захворюваності коронавірусом. Фото: РБК

Президент США Дональд Трамп заявив, що країна повинні бути готова на випадок нової хвилі епідемії коронавірусу пізніше в цьому році.

"Деякі вчені вважають, що вірус може повернутися восени. І в цьому випадку ми повинні бути готові до того, щоб швидко справлятися з вогнищами зараження", - сказав він, повідомляє прес-служба Білого дому.

Трамп розраховує, що швидкі дії дозволять боротися з коронавірусом, не закриваючи істотну частину економіки країни.

Також він висловив думку, що, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, прийшов час для повернення економічної активності в США в нормальне русло.

"Наша експертна група погодилася, що наступним полем битви в нашій війні знову стане відкриття Америки. І ми займаємося саме цим - ми відкриваємо нашу країну, і ми повинні зробити це - Америці необхідно бути відкритою", - сказав Трамп, зазначивши, що тривале припинення економіки не може бути довгостроковим рішенням.

Президент США повідомив, що план по відновленню економічної активності складається з трьох фаз. Перезапуск економіки відбудеться не одномоментно по країні: економічна активність в одних штатах відновиться швидше, ніж в інших. Трамп уточнив, що ці темпи залежать від епідеміологічної обстановки, що склалася в тому чи іншому штаті.

Також він заявив, що на тлі відновлення економічної активності необхідно запобігти новим випадкам завезення коронавірусу з-за кордону.

"Контроль на кордонах, обмеження на переміщення та інші заходи важливіше, ніж будь-коли, щоб тримати вірус під контролем і дозволити американцям повернутися до роботи", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що США вже пройшли пік захворюваності на коронавірус

За підрахунками університету Джона Хопкінса, в Сполучених Штатах виявлено вже понад 650 тис. випадків COVID-19, більше 32 тис. людей померли, понад 53 тис. одужали.

Зараз ви читаєте новину «Можлива друга хвилі епідемії коронавіруса - Трамп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути