вівторок, 29 червня 2021 10:34

Молоді даруватимуть по 4,8 тис. грн за вакцинацію проти Covid-19

Молоді даруватимуть по 4,8 тис. грн за вакцинацію проти Covid-19
У Греції молодим людям за вакцинацію даватимуть €150. Фото: Reuters

Уряд Греції запровадив грошове заохочення для молоді за отримання першої дози вакцини від Covid-19. З 15 липня молодим людям до 26 років даруватимуть цифрову картку з €150 – 4,8 тис. грн.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, пише Associated Press.

"Ми сподіваємося, що молодь скористається цією можливістю. Держава дякує вам за те, що ви дієте відповідально й робите те, що, упевнений, ви б у однаково зробили", - наголосив Міцотакіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд із вакцинації: скільки українців уже мають щеплення

За словами міністра цифрової політики Кіріакоса Пьєрракакіса, схема цифрового гаманця буде зосереджена на індустрії туризму й розваг.

"Цю картку не скрізь прийматимуть. Вона буде орієнтована на конкретні заходи. ЇЇ можна використовувати для купівлі авіа-, поромних і залізничних квитків, для оренди автомобілів, кемпінгів, житла, туристичних послуг, кіно, театру, музичних і танцювальних вистав, музеїв, археологічних розкопок", - повідомив міністр цифрової політики.

Щодня в Греції 100 тис. людей із 10,7 млн вакцинуються від коронавірусу. За оцінками уряду, приблизно 35% від загальної чисельності населення або 42% дорослих завершать вакцинацію до кінця червня.

Ісландія скасувала всі внутрішні карантинні обмеження, які діяли від початку пандемії. Таке рішення влада ухвалила завдяки зростанню кількості вакцинованого населення.

Зараз ви читаєте новину «Молоді даруватимуть по 4,8 тис. грн за вакцинацію проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути