середа, 13 вересня 2017 00:51

Моделі роздяглися заради збереження лісу
5

Білоруські моделі оголилися в лісі
Фото: Радио Cвобода/Дарья Соколова
Білоруські моделі оголилися в лісі
Білоруські моделі оголилися в лісі
Білоруські моделі оголилися в лісі
Білоруські моделі оголилися в лісі

У Білорусі місцевий фотограф Дар'я Соколова зробила серію фотографій з оголеними моделями. Дівчата позували на пеньках величезних дерев і серед колод. Таким чином автор намагалася привернути увагу до проблеми глобальних змін клімату.

Як пише "Радіо свобода", фоном для фотосесії художниця обрала ділянку, яку порівняно недавно взялися вирубувати.

"Я цікавилася, що відбувається з деревами, і зробила висновок, що активізація короїдів викликана потеплінням клімату. Через кліматичні аномалії дерева слабшають, хворіють. На них нападають жуки, а якщо жуків багато, то від них страждають і здорові ялини. Порятунок від шкідників - вирубка хворого лісу. Мені хотілося, щоб люди побачили коріння проблеми, до чого веде глобальне потепління. Але більшість звернуло увагу на "голі дупи" красивих дівчат", - розповіла Соколова.

За її словами, чимало людей написали їй, що фотографії вийшли гарні. Висловлювали подяку за те, що вона набралася сміливості незвичайним способом привернути увагу громадськості до проблеми. Але позитивних відгуків все ж було менше, ніж негативних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголена модель в образі тигра захищає тварин біля парламенту

"Дівчатка були вражені негативними, зневажливими коментарями. Не всі такий пресинг можуть витримати. Дуже непросто протистояти образам. Боязнь людського осуду домінує в суспільстві. Протистояння негативу приходить з досвідом", - підсумувала фотохудожниця.

21 липня, зустріч президента України Петра Порошенка з його білоруським колегою Олександром Лукашенком у Києві намагалася перервати феміністка з оголеними грудьми.

Зараз ви читаєте новину «Моделі роздяглися заради збереження лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути