субота, 23 січня 2021 10:42

Мітингувальників вже затримують: у Росії почалися вуличні акції

Мітингувальників вже затримують: у Росії почалися вуличні акції
У Росії почали затримувати перших мітингувальників. ФОТО: Ера

В Росії стартували акції протесту на підтримку затриманого опозиціонера Олексія Навального і проти діяльності чинної влади. Учасників мітингів вже почали затримувати.

Про це пише "Новая газета".

Так, у Владивостоці на площі Борців за владу Рад зібралися, за різними оцінками, від однієї до трьох тисяч протестувальників. На акцію в підтримку Навального вийшов і блогер Юрій Дудь. Невдовзі центральні вулиці міста зачистили від демонстрантів. Як мінімум одну людину доставили в автозак без свідомості, передає кореспондент "Нової газети".

У Хабаровську на акцію на площі Леніна вийшли близько тисячі осіб, передає кореспондент "Нової газети". ОМОН намагався не пускати протестувальників і журналістів на площу, але ближче до початку акції, 12:00 за місцевим часом, був змушений відкрити частину металевих огорож. Майже відразу почалися вибіркові затримання. Кореспондент видання помітив п'ятьох затриманих, серед яких активісти і журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готується до масових протестів. Сьогодні росіяни вийдуть на акцію "Воля Навальному"

У Якутську при 50-градусному морозі на акцію вийшли близько 300 осіб. Люди зібралися на площі Дружби. Поліція також затримала кількох людей.

Повідомляється також про перше затримання в Москві біля Пушкінської площі – силовики забрали в автозак чоловіка, що стояв біля паркану з табличкою "Я не боюся".

В Іркутську протестувальники оточили обласну адміністрацію, передає "Тайга.інфо". Люди сидять на підвіконнях і співають хіт Віктора Цоя "Перемен". В акції беруть участь близько тисячі осіб. Силовики поки не реагують на те, що відбувається.

У Читі на акції зібралося близько трьохсот чоловік. Там вже почалися затримання. Поліція виносить людей з площі Леніна на руках. Кількість затриманих невідома.

Завершилися акції протесту в Магадані і в Петропавловську-Камчатському. На Камчатці в мітингу взяли участь близько 200 чоловік, на Колимі – близько 150. В обох містах обійшлося без затримань.

Опозиціонера Олексія Навального затримали і арештували після повернення до Росії з Німеччини, де він проходить лікування від отруєння "Новачком".

Коли політика закрили у СІЗО, його команда опублікувала документальний фільм про палац Путіна в Геледжику. Тут можна подивитись ФОТОГАЛЕРЕЮ маєтку і згадати Межигір'я Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальників вже затримують: у Росії почалися вуличні акції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути