Ексклюзиви
субота, 06 лютого 2021 09:35

Мітинги за Навального: порахували арештованих у Москві

Мітинги за Навального: порахували арештованих у Москві
Цими вихідними мітинги на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального не проводитимуть. Наступні мітинги планують уже навесні та влітку. Фото: REUTERS

У Москві 972 людини отримали адміністративні арешти за участь у акціях протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального у період з 23 січня по 2 лютого.

Найпоширенішими статтями для притягнення до відповідальності мітингарів стали непокора розпорядженню поліцейського і порушення порядку публічного заходу. Про це пише DW з посиланням на Мосміськсуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгромлені штаби Навального припиняють протести

35 справ відкрили за статтею про непокору законному розпорядженню співробітника поліції. За нею 30 особам призначили арешт, ще 5 отримали штраф.

Окрім того, за порушення порядку організації або проведення публічного заходу велися ще 2169 справ, із яких винесли 942 ухвали про арешти та 1227 штрафів. Загалом же до суду надійшло 4908 справ про адміністративні правопорушення.

Російському політику Олексію Навальному змінили умовний термін на ув'язнення на реальний – 2,8 роки в колонії загального режиму. Врахували рік, який Навальний провів під домашнім арештом. Олексія Навального і його брата Олега у 2014 році звинуватили в тому, що їхній бізнес з доставки посилок завдав шкоди великому клієнтові - косметичній компанії "Ів Роше". Олексію присудили умовний термін, а його братові Олегу - реальний 3,5 роки колонії. Зараз Федеральна служба виконання покарань вирішила, що Навальний порушив правила випробувального терміну, і вимагала, щоб він прийшов на інспекцію 29 грудня. Він перебував на лікуванні в Німеччині після отруєння. ФСВП вважає, що він міг з'явитися: як вважає відомство, політик був достатньо здоровий. 6-річний випробувальний термін закінчився 30 грудня торік.

Зараз ви читаєте новину «Мітинги за Навального: порахували арештованих у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути