пʼятниця, 18 травня 2018 13:27

Миротворців на Донбас і захист кримським татарам: Польща підняла українське питання в ООН

Миротворців на Донбас і захист кримським татарам: Польща підняла українське питання в ООН
Анджей Дуда називає анексію Криму та сепаратистів на Донбасі небезпекою для Європи. Фото: hronika.info

Президент Польщі Анджей Дуда на засіданні ООН наголосив на небезпеці, яку несе для Європи порушення територіальної цілісності України. Також закликав міжнародну спільноту підтримати кримських татар, які зазнають утисків в окупованому Криму.

Для покращення ситуації польський лідер пропонує не підміняти терміни "агресія" та "загроза" на м'якіші аналоги, пише "Укрінформ".

"Порушення територіальної цілісності України разом з нелегальною анексією й окупацією Криму, а також сепаратисти на Донбасі, які користуються сильною підтримкою з боку третьої країни, є серйозним викликом не лише для України, але й для стабільності європейського континенту", - сказав Дуда.

Він наголосив, що на Донбасі необхідні миротворці. Не тільки для захисту місії ОБСЄ, а й уздовж всього російсько-українського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бояться зачіпати Путіна" - експерт пояснив, чому на Донбасі не з'являться миротворці

Крім того, Анджей Дуда занепокоєний становищем кримський татар.

"Міжнародна спільнота не повинна ігнорувати нинішню безвихідну ситуацію кримських татар і діячів із захисту прав людини в окупованому Криму, яких постійно залякують і переслідують", - додав президент Польщі.

Чисельність миротворчої місії ООН може становити від 10 до 40 тис., залежно від поставлених цілей - підтримання миру чи примушування до миру. Потрібна кількість миротворців на Донбасі залежить від того, якою буде кінцева мета місії. У Міноборони України заявили, що українські військові сьогодні задіяні у складі міжнародних миротворчих місій. Проте повертати їх до України в разі розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН сьогодні немає необхідності, вважає Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «Миротворців на Донбас і захист кримським татарам: Польща підняла українське питання в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути