вівторок, 31 жовтня 2017 19:59

Світ прощається з Аміною Окуєвою

Світ прощається з Аміною Окуєвою
Аміна Окуєва стала героєм для українського та світового суспільства. Фото: Цензор.net

Звістка про смерть української жінки-добровольця, чеченки за походженням Аміни Окуєвої, котра загинула в результаті нападу під Києвом, не залишила байдужою світову спільноту.

Громадські активісти, письменники та просто небайдужі люди висловлюють свою скорботу. Також люди висловлюють підтримку Україні та своє обурення діями російської влади, котру звинувачують в організації замаху.

Данський письменник Б'ярне Кім Педерсен у своєму Twitter та Facebook написав, що Аміна належить до "героїв, котрі принесли себе в жертву за все, що дороге для нас". Також він доповнив свій запис хеш-тегом #PutinIsAKiller - "Путін — убивця".

Педерсен відомий своїми поезіями в форматі хоку чи смс, котрі він публікує в соціальних мережах та знімає на них відеопоезії. Поет займається популяризацією сучасного мистецтва та є громадським активістом.

Педерсен відвідував Україну і переклав свої твори на українську мову. У 2016 видав книгу Min Maidan Affære - "Мій майданівський роман".

"Істинний герой, натхнення, воїн. Вбита тими, хто живиться тишею ... Спочивай у мирі. Аміна Окуєва", - написав про загиблу Брендан Мерфі, старший консультант агентства Brooks International із Вест-Палм-Біч (США).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиство Аміни Окуєвої: все, що відомо

"Росіяни - боягузи, страх перед одною жінкою примусив боятися їх усіх. Спочивай у мирі, Аміна", - написав у своєму Facebook Абу Алькасім, фотограф і відео-оператор із Алжира.

"Борець за свободу Аміна Окуєва, дружина Адама Осмаєва, вчора в Києві була убита росіянами. Хай твоя душа спочиває у мирі, сестро.... Ти пішла як личить воїну, тебе будуть зустрічати наші брати. Не передати той біль, що переповнює серце. Мої дорогі брати і сестри, бережіть себе, бо кожен з вас - це велика втрата, кожен з вас безцінний", - написав користувач Адам Омар із Іорданії.

Убивство екс-добровольця Аміни Окуєвої та замах на народного депутата Ігоря Мосійчука могли здійснити одні й ті самі люди. Про це повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов. За його словами, автомобіль Окуєвої розстріляли автоматною чергою. Пострілів було понад 15. П'ять куль влучили у жінку.

Зараз ви читаєте новину «Світ прощається з Аміною Окуєвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути