неділя, 07 березня 2021 16:17

Міноборони Німеччини з'ясувало, скільки ядерних боєголовок має Росія

Міноборони Німеччини з'ясувало, скільки ядерних боєголовок має Росія
Німецьке Міноборони розповіло про амбіції Росії та КНР. Фото: Reuters

Міністерство оборони Німеччини попередило про владні амбіції Росії та Китаю.

Кремль домагається дестабілізації та послаблення НАТО, йдеться у внутрішньому документі міністерства, повідомляє газета Welt am Sonntag.

Росія займається розробкою високоточних гіперзвукових ракет великої дальності. Їх важко перехоплювати. Москва багато інвестує у модернізацію комплексів, що дозволяють завдати ядерного удару з водної поверхні. Вкладають гроші в оновлення свого потенціалу ядерної зброї. РФ зараз має близько 6375 ядерних боєголовок.

У розпорядженні Кремля зараз перебувають 840 тис. підготовлених солдатів, яких можна швидко передислокувати в інші місця. Російська армія може досягати переваги в умовах обмеженого часу та простору.

"Водночас слабкими сторонами армії РФ обмежені можливості використання військово-морських сил у світовому масштабі та відсутність бойових безпілотників. Для Москви армія є політичним інструментом дії та влади", - наголошується в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як насправді виглядає "перемир'я" на Донбасі

Китай дедалі більше випереджає РФ у питанні глобального впливу. Це стосується продажу зброї та військової співпраці.

Армія КНР складається з понад 2 млн солдатів, близько 6850 бойових танків та 1,6 тис. винищувачів. Китай має найбільший у світі ракетний потенціал. У нього є надзвукові ракети з радіусом дії до 2,5 тис. км. Пекін систематично розширює свій ядерний потенціал і є найбільшим світовим експортером бойових безпілотників.

На Станично-Луганському та Щастинському напрямках передислоковують найманців 2-го армійського корпусу бойовиків. Дата проведення можливих провокацій запланована напередодні засідання ТКГ, повідомляє Gazeta.ua Дмитро Снєгирьов, співголова громадської організації "Права справа".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Німеччини з'ясувало, скільки ядерних боєголовок має Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути