вівторок, 15 грудня 2020 14:46

Міністр закордонних справ РФ влип у міжнародний скандал

Міністр закордонних справ РФ влип у міжнародний скандал
Російський міністр чудово обізнаний про те, що рішення щодо військового нейтралітету можуть приймати лише органи державної влади Боснії та Герцеговини. Фото: Reuters

2 члени президії Боснії та Герцеговини відмовилися від зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Демарш влаштували після його зустрічі із 3-м членом президії від сербів Мілорадом Додіком, на якій Лавров привітав резолюцію сербського парламенту про військовий нейтралітет.

Желько Комшич, який є представником хорватів, та Шефік Джаферович, представник боснійців обурилися ще й тому, що на зустрічі не було держпрапорів Боснії та Герцеговини, а лише прапори Сербської Республіки, яка не є самостійною державою, та РФ, пише "Балканський оглядач".

"Відсутність прапора на зустрічі з Додіком не є помилкою протоколу. Ми сприймаємо це як приниження та заперечення інституцій країни, яку він приїхав відвідувати", - заявив Комшич.

За його словами, російський міністр чудово знає про те, що рішення щодо військового нейтралітету можуть приймати лише органи державної влади Боснії та Герцеговини.

Джаферович від себе додав, що Боснія та Герцеговина не відмовляється від шляху до НАТО. За його словами, двом лідерам країни пропонували піти на зустріч із Лавровим та висловити свою позицію. Однак вони вирішили, що відмова від зустрічі стане вагомішим повідомленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія і Чорногорія вислали своїх послів

Міністр у справах ветеранів Боснії Салко Букваревіч помер від коронавірусу. Помер він в одній із столичних лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Міністр закордонних справ РФ влип у міжнародний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути