Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 10:28

Мільярдера зв'язали й пограбували

Мільярдера зв'язали й пограбували
Бернард Тапі / Getty Images

Колишнього міністра уряду Франції та мільярдера 78-річного Бернар Тапі та його дружину Домінік, 70 років, побили й пограбували. Їх зв'язали дротами від електроприладів у їхньому маєтку неподалік від Парижа.

Літню пару пограбували в особняку в Комб-ла-Віль у суботу ввечері. Тапі вдарили кийком по голові, коли четверо чоловіків увірвалися в будинок. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодій пограбував ресторан, власник закладу натомість запропонував йому роботу

Прокуратура Парижа почала розслідування пограбування. Напад стався, коли пара спала, невдовзі після опівночі. Домінік удалося звільнитися. Вона втекла до сусідів, де викликала поліцію. Вона також звернулася в лікарню по допомогу, а сам Тапі відмовився їхати до медзакладу.

"Мій дід відмовився, щоб його забирали. Він розбитий і дуже втомлений", - сказав онук Родольфо Тапі.

Грабіжники вкрали 2 годинники, зокрема, Rolex, і коштовності - сережки, персні й браслети.

Бернар Тапі розбагатів, поглинаючи збанкрутілі компанії. Він був міністром у справах міст в уряді Франсуа Міттерана 1992 року. Його було визнано винним у низці справ про корупцію, податкове шахрайство й неправомірне використання корпоративних активів. Відсидів 5 місяців у тюрмі й був позбавлений права балотуватися на будь-яких виборах у Франції. Вийшов із тюрми 1997-го. Фігуранткою однієї зі справ про шахрайство стала на той момент голова МВФ Крістін Лагард.

1990 року Тапі через дочірній банк взяв у фінансового гіганта "Ліонський кредит" гроші на купівлю частки в компанії Adidas, а 1993-го той же "Ліонський кредит" створив консорціум, який за дорученням Тапі продав його частку в Adidas. На думку слідства, банк завдяки офшорній схемі продав компанію сам собі.

Через 10 років, 2003-го, Тапі вимагав компенсацію в банку. За його версією, консорціум продав його частку за заниженою ціною. Доти "Ліонський кредит" уже частково належав уряду, тому суперечку розглядало міністерство фінансів Франції під керівництвом Лагард. Зрештою позов передали приватній арбітражній комісії. Тапі отримав компенсацію в €403 млн.

Восени 2020-го суд щодо Тапі відклали через стан його здоров'я - він хворий на рак шлунка і стравоходу. Суд має відновитися у травні.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдера зв'язали й пограбували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути