неділя, 09 грудня 2018 18:47

Мережу обурило селфі моделі біля меморіалу Голокосту

Британська модель Ріан Заґден нарвалася на критику в мережі після публікації в Instagram селфі на фоні меморіалу жертвам Голокосту в Берліні.

Автор: Instagram @rhiansuggers
  Знімок 32-річної моделі Ріан Заґден назвали недоречним
Знімок 32-річної моделі Ріан Заґден назвали недоречним

Фото вона підписала "ET phone home". Це є посиланням на фільм Стівена Спілберга "Інопланетянин", англійською "E.T. The Extra-Terrestrial", про дружбу хлопчика з позаземною істотою, пише Independent.

Користувачів обурив безтурботний вигляд моделі, світлину назвали недоречною, а саму Заґден – "нарцисисткою". Після того, як під знімком почали з'являтися негативні коментарі, Заґден прибрала підпис, залишивши хештеги #sightseeing, #museum і #Berlin.

Згодом Заґден захистила пост у своєму Twitter: "Це божевілля! Я зробила знімок пам'яток в Берліні, сфотографувалася біля меморіалу і написала, що схожа на ET". Зрештою, вона закрила акаунт в Instagram.

"Було багато повідомлень євреїв, які сказали, що їх не засмутило моє селфі в Берліні. Якщо я образила когось, то ненавмисне. Я думаю, люди, які зараз рвуть мене на шматки, мали б соромитись власної поведінки. Я не хотіла заподіяти жодної шкоди або зла", - перепросила Заґден у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бабиному Яру встановили пам'ятник "дорога смерті"

Ізраїльський художник Шахак Шапіра створив фотопроект "Йолокост", щоб присоромити молодь, яка робить веселі знімки на тлі берлінського меморіалу жертвам Голокосту: "Щодня меморіал загиблим євреям у Берліні відвідує близько 10 тисяч людей. Багато з них роблять дурнуваті фотографії, на яких вони катаються на скейті по меморіалу, розганяються на велосипеді у проходах. Але сенс цього меморіалу в зовсім іншому. Це, по суті, могили тих 6-ти мільйонів убитих, замучених, похованих у спільних могилах або спалених у концтаборах людей".

Автор: Shahak Shapira
  Шапіра поєднав у колажі сучасні фото з оригінальними світлинами з концентраційних таборів
Шапіра поєднав у колажі сучасні фото з оригінальними світлинами з концентраційних таборів
Зараз ви читаєте новину «Мережу обурило селфі моделі біля меморіалу Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути