вівторок, 29 вересня 2020 15:16

Мексиканки борються за право на аборти

Мексиканки борються за право на аборти
Акція на захист права жінок на аборти в Мехіко / Reuters

У мексиканській столиці Мехіко відбулися акції за право жінок на аборти. Під час акцій дійшло до сутичок із поліцією. Правоохоронців закидали коктейлями Молотова.

У неділю, 28 вересня, у світі відзначали Міжнародний день безпечних абортів. Учасники акції в Мехіко носили зелені бандани – символ руху за право жінок на аборти. Це питання гостро стоїть у релігійних країнах Латинської Америки, де католицька церква їх не схвалює чи забороняє. Зокрема в Мексиці. Про це пише польська Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордсменка підкорила 3 найвищі вершини

Під час демонстрації в Мехіко дійшло до сутичок із поліцією. У правоохоронців полетіли пляшки, банки з фарбою і коктейлі Молотова. У бік учасників акцій розпилили сльозогінний газ.

У Мексиці аборти на вимогу жінки дозволені до 12-го тижня вагітності в столиці Мехіко і штаті Оахака. У решті країни, лише якщо вагітність - наслідок зґвалтування.

Тим часом у Мексиці з населенням 128,7 млн людей зафіксовано 734 тис. випадків захворювання на коронавірус. 76,6 тис. осіб померли. Із початку серпня кількість нових випадків зараження поступово спадає.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканки борються за право на аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути