Ексклюзиви
пʼятниця, 21 серпня 2020 11:12

"Маячня" - Зеленський про спецоперацію з "вагнерівцями"

"Маячня" - Зеленський про спецоперацію з "вагнерівцями"
Зеленський різко відреагував на питання про вагнерівців. Фото: Офіс президента

Володимир Зеленський назвав "маячнею" інформацію про спецоперацію із затримання бійців приватної військової компанії Вагнера. Спецоперацію із захоплення причетних до війни на Донбасі терористів начебто планували українські спецслужби, розповів журналіст Юрій Бутусов. А Зеленський ніби призупинив кінцеву фазу.

"Маячня. Я про це читав. Сумно, що деякі засоби масової інформації передрукували "Комсомольську правду" (здається, російську), зробили з цього сенсацію в Україні. Я не знаю ні про який "злив" якоїсь там операції", – сказав Зеленський у коментарі Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" розповіли нову версію перебування в Білорусі

У відповідь на питання, чи була така операція, обурився: "Навіщо ви ставите таке провокаційне питання? Навіщо зараз ви президенту України кажете, що операція планувалася?"

У складі групи нібито планували затримати - 2 терористів, причетних до знищення боїнга МН17 під Торезом; терориста, причетного до знищення Іл-76 у Луганському аеропорту; терориста, причетного до знищення АН-26 поблизу Луганська.

За повідомленнями, бойовикам, які воювали на Донбасі, нібито запропонували "роботу" від імені російської приватної військової компанії, щоб виманити їх із Росії. Під запис вони нібито розповідали про свою участь у бойових діях на Донбасі. 18 серпня ці записи, автентичність яких нині перевірити неможливо, були оприлюднені.

Зараз ви читаєте новину «"Маячня" - Зеленський про спецоперацію з "вагнерівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути