Ексклюзиви
понеділок, 26 серпня 2024 06:38

Масштабна повінь забрала життя щонайменше 13 людей

Масштабна повінь забрала життя щонайменше 13 людей
У результаті стихійного лиха загинуло 13 людей. Фото: bnpb.go.id

В Індонезії внаслідок сильних злив у провінції Північне Малуку сталася масштабна повінь

У результаті стихійного лиха загинуло 13 людей, двоє отримали поранення, повідомляє Національне агентство з питань надзвичайних ситуацій Індонезії. Водночас кількість постраждалих ще уточнюється.

"Станом на неділю, 25 серпня, також відомо про двох поранених. Стихійне лихо вдарило по району Тернате-Сіті, де у суботу пройшли сильні дощі, пошкодивши десятки будинків. Особливо постраждало село Руа в окрузі Тернате-Айленд, де раптові повені знесли житлові райони, перекривши головні дороги та доступ до села", - сказано в повідомленні.

Райони, що постраждали, потребують гуманітарної допомоги, зокрема наметів, ковдр, матраців, брезентів та інших предметів першої необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужна повінь накрила священне місто - приголомшливі кадри

Влада закликала місцевих жителів бути пильними та дотримуватись інструкцій щодо евакуації. Рятувальні роботи досі тривають. А за прогнозами, дощі продовжуватимуться і найближчими днями.

"Ми закликаємо людей залишатися пильними та виконувати вказівки влади щодо можливих наступних повеней", - заявив представник Агентства з питань надзвичайних ситуацій Абдул Мухарі.

Відомство уже направило групу для допомоги в евакуації постраждалих. Тим часом пошуково-рятувальне агентство Basarnas продовжує рятувальні операції.

У Непалі біля Евересту прорвало льодовикове озеро. Катастрофічна повінь знищила село Тхаме. Частину будинків буквально змило з лиця Землі, повідомляє The Watchers. Інша частина стала непридатною для проживання.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна повінь забрала життя щонайменше 13 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути