субота, 03 грудня 2022 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон пообіцяв Україні додаткову зброю

Макрон пообіцяв Україні додаткову зброю
Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив підтримку Парижем Києва. Фото: slovoidilo.ua

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив підтримку Парижем Києва і оголосив про "додаткові постачання зброї".

Крім того, він вважає, що українці самі мають приймати рішення щодо своїх кордонів. Про це французький лідер сказав в інтерв'ю каналу TF1, провівши паралелі зі становищем французів під час Другої світової війни, повідомляє BFMTV.

"Це справа українського народу вирішувати для себе. Ви думаєте, що ми, французи, коли нам довелося пережити захоплення Ельзасу і Лотарингії, хотіли б, щоб посеред війни лідер з решти світу сказав, що ви повинні зробити те чи інше?", ‒ зазначив Макрон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гримуча змія": ЗСУ отримали від Франції ЗРК Crotale

Він запевнив, що Франція та США провели "глибокі дискусії" щодо війни в Україні і що вони мають однакове бачення з цього питання.

"У найближчі тижні ми повинні будемо допомогти Україні встояти, а українцям ‒ вистояти, продовжувати допомагати у військовому плані, уникати ескалації і підготуватися до того дня, коли всі повернуться за стіл переговорів", ‒ заявив Макрон.

Він також сказав, що готовий знову обмінятися думками з російським президентом Володимиром Путіним, але після розмови з Рафаелем Гроссі, генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), з яким Франція "вже працює" над захистом Запорізької АЕС.

"Є одна річ, яку ми робимо, це забезпечення того, щоб не було ескалації на цивільній ядерній електростанції", ‒ наголосив Макрон.

Війна в Україні повинна закінчитися за столом переговорів. При цьому, Росія потребуватиме гарантій безпеки. Таку думку в інтерв'ю TF1 висловив президента Франції Емманюель Макрон. На думку Макрона, тема НАТО, зокрема неможливості розширення альянсу, стане однією з тем переговорів України та Росії.

Президенти Сполучених Штатів Америки і Франції Джозеф Байден та Емманюель Макрон зустрілися у Вашингтоні. Лідери країн опублікували спільну заяву, в якій засудили російську агресію в Україні. Пообіцяли допомагати стільки, скільки буде необхідно.

Зараз ви читаєте новину «Макрон пообіцяв Україні додаткову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути