субота, 06 лютого 2021 11:30

Макрон і Меркель відреагували на дії Кремля щодо Навального та європейських дипломатів

Макрон і Меркель відреагували на дії Кремля щодо Навального та європейських дипломатів
Макрон і Меркель негативно відреагували на висилку європейських дипломатів із Росії. Однак заявили про продовження будівництва газопроводу "Північний потік-2". Фото: facebook.com

Лідери Німеччини і Франції під час спільної відеоконференції засудили рішення Росії вислати європейських дипломатів за участь в акціях протесту проти ув'язнення Олексія Навального. Також розкритикували президента Росії Володимира Путіна за його ставлення до опозиціонера.

"Я рішуче засуджую все, що сталося - від отруєння Навального до висилки дипломатів. Вважаю, що дипломатична напруженість не може бути вирішена таким чином. Заявляю про свою солідарність з трьома країни, чиї дипломати були вислані", - каже президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє ТСН.

Водночас французький очільник сказав, що діалог з Москвою, як і раніше, важливий для "миру, безпеки і стабільності" в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України солідарне з європейськими дипломатами, яких вислали з Росії

"Ми вважаємо, що те, що трапилося з Навальним, далеко від верховенства закону. Засуджуємо його тюремне ув'язнення, а тепер і висилку дипломатів з Німеччини, Польщі та Швеції. Також залишаємо за собою право продовжувати санкції, особливо проти фізичних осіб", - говорить канцлерка Німеччини Анґела Меркель.

Проте сказала, що позиція уряду ФРН залишається незмінною щодо будівництва газопроводу "Північний Потік-2". За словами Меркель, "стратегічно необхідно" продовжувати переговори з Москвою.

"Ми поділяємо думку, що ми не повинні ставати енергетично залежними від Росії в односторонньому порядку".

"Я вважаю, що нічого не можна сказати про "Північний потік-2", який зараз майже завершено, без тісної координації між Німеччиною і Францією, - додав Макрон. - Ми продовжимо спільну роботу з розробки європейської енергетичної стратегії".

"Північний Потік-2" піддався критиці з боку низки союзників Німеччини, зокрема США.

Росія оголосила дипломатів Швеції, Польщі та Німеччині, які брали участь у "неузгоджених акціях протесту" на підтримку опозиціонера Олексія Навального, персонами нон ґрата. Вони мають покинути країну найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Макрон і Меркель відреагували на дії Кремля щодо Навального та європейських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути