пʼятниця, 28 серпня 2020 15:59

Лукашенко висловився щодо введення військ РФ

Лукашенко висловився щодо введення військ РФ
Лукашенко заявив, що можливе введення російських військ необхідне для захисту від Заходу. Фото: naviny.by

Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, заявив, що можливе введення російських військ необхідне для захисту від Заходу.

Про це він повідомив у п'ятницю, 28 серпня, під час спілкування з представниками трудового колективу ТОВ "Савушкін-Орша" і журналістами, передає БЕЛТА.

"Ви вчора чули заяву нашого сусіда і мого хорошого друга. Це ж не тому, що росіяни хочуть захистити Білорусь. Слухайте, самі захистимося. Але ми з президентом Росії розуміємо, що може бути, якщо ми проґавимо", - заявив білоруський диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко відреагував на санкції проти Білорусі

"Треба втихомиритись, і їм теж, за кордоном, взяти голову в руки, заспокоїтися і подумати, у що може перетворитися Європа, якщо Білорусь запалає. Ви ж прекрасно розумієте", - підкреслив Лукашенко.

За його словами, Білорусь може перетворитися на театр військових дій, де "будуть вирішуватися не наші питання".

"Їм не Білорусь потрібна. Білорусь - це трамплін, як зазвичай, у Росію. Тільки не так, як Гітлер групу армій Центр кинув на Москву. Технології інші. Треба зламати цю владу, яка є, підсунути іншу, яка звернеться до іноземної держави, щоб ввели війська і надали підтримку", - додав Лукашенко.

Після виборів президента Білорусі, перемогу на яких ЦВК віддала Олександру Лукашенку, в білоруських містах піднялася хвиля антиурядових протестів і страйків. Білоруси вимагають повалення режиму Лукашенка. Водночас білоруський диктатор домовився з Путіним про те, що РФ за першим запитом надасть допомогу для забезпечення безпеки в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко висловився щодо введення військ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути