четвер, 09 березня 2017 12:52

Лукашенко відтермінував податок на "дармоїдів"

Лукашенко відтермінував податок на "дармоїдів"
Лукашенко відтермінував сплату податку за утриманство. Фото: belta.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не скасовуватиме декрет "Про попередження соціального утриманства". Однак цьогоріч доручив не стягувати відповідний збір.

"Протягом березня, якщо потрібно, нам треба підкоригувати цей декрет. Але декрет скасовувати не будемо. Передайте насамперед чиновникам, що він його виконуватимуть з тими доповненнями, про які я сказав", - заявив Лукашенко, повідомляє belta.by.

Розпорядження проти "дармоїдів" не є економічним або фінансовим. Передусім, це "ідеологічний, моральний декрет", наголосив білоруський лідер. Його мета – "змусити працювати тих, хто повинен і хто може".

Лукашенко доручив до 1 квітня визначити списки тих, хто повинен вносити платежі на підставі декрету. Проте протягом 2017 року збір з них не стягуватимуть, оголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії хочуть ввести податок для громадян, які не працюють

2015 року Лукашенко підписав декрет про обов'язковий збір з тих, хто менше шести місяців у році працював на офіційному робочому місці. Сума збору становила 360 білоруських руб. (5 тис. грн). Перший термін сплати "податку на дармоїдство" закінчився 20 лютого 2017 року. Напередодні цієї дати в Білорусі пройшли багатотисячні акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко відтермінував податок на "дармоїдів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути