четвер, 05 листопада 2020 16:36

Лукашенко не дозволить білоруським лікарям повернутися, якщо вони поїдуть працювати в Польщу

Лукашенко не дозволить білоруським лікарям повернутися, якщо вони поїдуть працювати в Польщу
Олександр Лукашенко. Фото: сайт президента Республіки Білорусь

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що лікарів, які відгукнуться на запрошення Польщі попрацювати під час пандемії коронавірусу, не пустять назад в Білорусь. Про це Лукашенко заявив на нараді про вжиті заходи протидії поширенню вірусних інфекцій, повідомляється на сайті президента Республіки Білорусь.

Він нагадав, що кілька днів тому в Польщі заявили про наміри запрошувати до себе лікарів з-за кордону, зокрема й з Білорусі, щоб налагодити боротьбу з коронавірусом.

"Ось і вся казка про красиве життя. Особливо просять наших лікарів приїхати до Польщі, щоб допомогти населенню і державі в боротьбі з ковідом. Хочу попередити: зайвих лікарів у нас немає. Нам самим треба лікувати наших людей. Але, дотримуючись принципу, ми нікого тримати не будемо. Однак треба розуміти: поїхав - назад не повернешся, там працюватимеш і зароблятимеш ті великі гроші, за якими відправився", - підкреслив Лукашенко.

Він звернув увагу, що це не погроза, а наказ для уряду.

"Тому всіх треба ставити на місце, нікому не перешкоджаючи в разі, якщо він хоче більшого рубля, або в нього позеленіли очі від валюти", - додав Лукашенко.

Він також заявив, що прийняте нещодавно на тлі епідситуації в Білорусі рішення про закриття для в'їзду кордонів країни є тимчасовим і не містить політичних причин.

"Ще не встигли з'явитися ефективні і надійні ліки від коронавірусу, а він вже мутував і став пристосовуватися до застосовуваних методів боротьби з ним. Так звана нова іспанка захоплює Західну Європу. Тому ми не могли залишати наші кордони для в'їзду в країну відкритими. Тим більше що пік у нас в Білорусі не подолано. Ніякої політики тут немає. Рішення серйозне, носить обмежувальний характер. І це тимчасове рішення ", - зазначив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусь не впустили 20 українців

Із 1 листопада Білорусь закрила в'їзд для іноземців у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко не дозволить білоруським лікарям повернутися, якщо вони поїдуть працювати в Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути