Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2021 18:54

Лукашенко доручив силовикам закрити кожен метр кордону

Лукашенко доручив силовикам закрити кожен метр кордону
Лукашенка насторожують останні події на західних кордонах Білорусі. Фото: ua.news

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив силовикам посилити роботу з охорони держкордону та запобігання його порушення.

Про це повідомляє державне агентство Білорусі Белта.

"З сьогоднішнього дня жодна нога на територію Білорусі з суміжної сторони, будь то з півдня чи з заходу, ступити не повинна. Як ви будете це робити - ось після цієї наради, обговоримо, - зберетеся у держсекретаря. Тут міністр МВС, міністр оборони. Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури. Народ наш повинен почуватися спокійно, він повинен знати, що є мужики, які готові їх захистити", - сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сабачку!" проти "За Бацьку!": які меми породили білоруські протести

Він заявив, що його насторожують останні події на західних кордонах Білорусі, перш за все з Литвою і Польщею в тому числі через ситуацію з мігрантами.

Те, що в Литві прийняли рішення завертати незаконних мігрантів, Лукашенко називає "ухвалили закон стріляти в мігрантів, бити, тиснути, труїти".

2 липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною через нібито контрабанду зброї.

Міністерство закордонних справ України та Державна прикордонна служба не підтвердили закриття кордону із Білоруссю.

У серпні 2020 року Лукашенко фальсифікував вибори президента. Підконтрольна йому ЦВК визнала перемогу за Лукашенком. У Білорусі спалахнули масові протести. Лукашенко жорстоко розправляється з опозиційними політиками і активістами. Тисячі людей кинули за ґрати.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко доручив силовикам закрити кожен метр кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути