вівторок, 19 січня 2021 21:28

Литва заборонила Кіркорову вʼїзд за підтримку окупації Криму

Литва заборонила Кіркорову вʼїзд за підтримку окупації Криму
Сумнівів щодо внесення Кіркорова до списку небажаних у Литві осіб не виникло - Білотайте. Фото: Facebook

Литва заборонила в'їзд у країну російському співаку Філіпові Кіркорову за гастролі в окупованому Криму.

Заборону запровадили на наступні 5 років. Вона набуває чинності з 19 січня. Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Литви.

"Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не потрібно терпіти в жодній демократичній країні. Наша позиція щодо таких виконавців однозначна, тому сумнівів щодо внесення Кіркорова в список небажаних осіб не виникало", - заявив глава МВС Агне Білотайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один російський актор потрапив до українського чорного списку

За словами міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса, своїми неодноразовими відвідуваннями Криму Кіркоров "свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й таким чином незаконно виправдовував агресивні дії РФ".

"Участь співака в концертах в Криму істотно шкодить національній безпеці Литви. Влада систематично буде давати оцінку всім особам, яких Росія намагається використовувати для просування своєї зовнішньої політики і здійснення впливу на жителів Литви", - додав міністр.

Після того, як з'ясувалося, що субсидії на культурні заходи, що не відбулися, були надані литовським компаніям, які планували концерти російських виконавців Філіпа Кіркорова та Михайла Шуфутинського, виникли дискусії про розширення чорного списку.

Російського актора Кирила Гребенщикова не пропустили в Україну в аеропорту "Бориспіль", а також на 3 роки заборонили йому в'їзд через незаконне відвідування окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Литва заборонила Кіркорову вʼїзд за підтримку окупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути