понеділок, 02 травня 2022 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Лише в одному місті РФ не набирають "добровольців" в Україну - розвідка

Лише в одному місті РФ не набирають "добровольців" в Україну - розвідка
У столиці РФ Москві не набирають "добровольців" на війну в Україну, за даними розвідки. Фото: t.me/DIUkraine

У Російській Федерації активізується кампанія з набору так званих добровольців на військову службу за контрактом.

Виняток – Москва. Там набір не проводять взагалі, інформує Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram 2 травня.

"Передбачається, що вони ("добровольці". - Gazeta.ua) мають відновити втрати особового складу підрозділів, які брали участь у бойових діях на території України. Також планується формування кількох нових підрозділів. При підписанні контрактів надається перевага тим, хто раніше проходив військову службу", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює Bayraktar: біля Зміїного українські "пташки" знищили два катери РФ

За даними розвідки, військове керівництво РФ "встановило чіткі "норми набору": для далекосхідного та сибірського федерального це 200 "добровольців" щотижня.

"Для мотивування до проходження служби з "добровольцями" проводяться агітаційні заходи. Зокрема, повторюються традиційні російські наративи про "колективний Захід" та "вигадану Україну". Також обіцяється підвищене матеріальне забезпечення та пільги", - додали в ГУР.

Там нагадали, що командування Росії вже використало не менше 95% підготовлених БТГр: "І цього все одно виявилось недостатнім для досягнення "успіху" у війні з Україною".

Розвідка Великої Британії запевнила, що президент РФ Володимир Путін може оголосили мобілізацію на 9 травня. Експерти переконані, що така вірогідність є, але це "поховає" режим Путіна. За словами політолога Ігоря Чаленка, рівень істерії на 9 травня буде максимальний, адже не всі підтримують Путіна, це лише показують, щоб не сісти у в'язницю.

Зараз ви читаєте новину «Лише в одному місті РФ не набирають "добровольців" в Україну - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути