субота, 14 вересня 2019 18:07

Ліквідували сина бен Ладена

Ліквідували сина бен Ладена
США ліквідували Хамзу бен Ладена під час спецоперації. Фото: theguardian.com

Президент США Дональд Трамп заявив, що внаслідок спецоперації було ліквідовано сина екс-лідера терористичного угруповання "Аль-Каїда" Усами бен Ладена - Хамзу бен Ладена.

"Впливовий представник "Аль-Каїди" Хамза бен Ладен, син Усами бен Ладена, знищений під час контртерористичної операції США на кордоні Афганістану та Пакистану", - йдеться в заяві, поширеній прес-службою Білого дому, повідомляє "Еспресо TV".

У документі зазначається, що "втрата Хамзи бен Ладена не лише позбавить "Аль-Каїду" важливого елемента в керівництві та символічного зв'язку з його батьком, а й підірве активність угруповання".

У заяві говориться, що на Хамзі бен Ладену лежить відповідальність за плани й діяльність низки терористичних угруповань.

Про деталі спецоперації нічого не повідомляється, проте американські журналісти зазначають, що непідтверджені повідомлення про загибель Хамзи бен Ладена стали з'являтися кілька тижнів тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усама бен Ладен прикривався дружиною, як живим щитом

Хамзу бен Ладена вважали наступником свого батька в "Аль-Каїді". За інформацію, яка призвела б до його затримання, США оголосили винагороду розміром $1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідували сина бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути