вівторок, 20 жовтня 2020 04:19

Лікарні США викинули "подарунки" Путіна

Лікарні США викинули "подарунки" Путіна
У США утилізували апарати ШВЛ, які передала Росія. Фото: Укрінформ

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) викинуло несправні апарати штучної вентиляції легень, які Росія весною продала США.

На початку пандемії коронавірусу президент США Дональд Трамп у розмові із очільником Росії Володимиром Путіним попросив про допомогу. Тоді Кремль відправив до США 45 апаратів ШВЛ та інше медичне устаткування із підписом "Від Росії з любов'ю", повідомляє BuzzFeed.

Вже у квітні FEMA розподілила апарати по лікарням Нью-Йорка та Нью-Джерсі. Проте їх не застосовували у лікування пацієнтів через технічні проблеми, які почались одразу як техніку передали із РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп каже, що Путін погодився прийняти апарати ШВЛ із США

Тому апарати були утилізовані. "Передані апарати ШВЛ були утилізовані у відповідності до вимог із утилізації шкідливих відходів", – повідомив представник агентства.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати отримали гуманітарну допомогу для боротьби із коронавірусом від інших країн, зокрема від Росії та Китаю.

Держдепартамент США повідомив, що російська медтехніка та засоби захисту, які в Москві назвали "гуманітарною допомогою" для США, насправді були придбані американською стороною.

Зараз ви читаєте новину «Лікарні США викинули "подарунки" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути