субота, 24 квітня 2021 02:05

Лідери ЄС зберуться у Брюселі. Про що говоритимуть

Лідери ЄС зберуться у Брюселі. Про що говоритимуть
Саміт лідерів ЄС відбудеться у Брюселі. Фото: Укрінформ

Лідери ЄС проведуть особисту зустріч в Брюсселі 25 травня. Хочуть обговорити коронакризу, боротьбу зі зміною клімату та напруженість у відносинах з Росією.

Саміт був скликаний відразу після того, як очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен оголосила, що після повільного старту програма блоку по вакцинації проти коронавірусу набирає обертів, повідомив офіційний представник ЄС у AFP.

Також на порядку денному травневого саміту знаходяться відносини з Москвою - після інформації про нарощування російських військ в окупованому Криму і на кордоні України, а також повідомлення про те, що російські агенти спровокували вибух в 2014 році в Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресія Росії та розвиток Китаю: назвали дату та теми саміту НАТО-2021

Лідери також обговорять зміну клімату після досягнення угоди між Комісією, депутатами Європарламенту і національними лідерами щодо скорочення викидів.

У Брюсселі відбулася нарада міністрів закордонних справ країн НАТО Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель та держсекретар Сполучений Штатів Ентоні Блінкен домовилися про спільну діяльність для протидії загрозам із боку Росії.

Високий представник ЄС і держсекретар Блінкен заявили про те, що і надалі скоординовано реагуватимуть на викличну поведінку Росії, включаючи її триваючу агресію проти України

Зараз ви читаєте новину «Лідери ЄС зберуться у Брюселі. Про що говоритимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути