середа, 15 серпня 2018 15:38

Особисті активи Путіна ретельно дослідить нацрозвідка США

Особисті активи Путіна ретельно дослідить нацрозвідка США
Санкції проти Путінаповинні вступити в дію 22 серпня

Детальну доповідь про особисті активи президента Росії Володимира Путіна та його сім'ї повинен буде надати голова національної розвідки Конгресу США.

Таке положення містить законопроект "Про захист американської безпеки від агресії Кремля", повний текст якого опублікували у вівторок 14 серпня на сайті американського Конгресу.

Документ містить низку політичних заяв і список конкретних дій, які законодавці пропонують прийняти у відповідь на дії Росії.

"Не пізніше, ніж за 180 днів після набрання законом чинності, директор національної розвідки США повинен представити Конгресу детальну доповідь про особисті активи і джерела доходу президента Росії Володимира Путіна, включаючи членів його сім'ї", - йдеться в документі.

Крім того, законопроект передбачає заборону на операції з новими російськими борговими зобов'язаннями, випущеними за 180 днів після набрання законом чмнності

Заборонять також операції з усіма активами в США низки російських банків: Зовнішекономбанку, Ощадбанку, ВТБ, Газпромбанку, Банку Москви, Россельхозбанку, Промсвязьбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгірший сценарій для Росії - спрогнозували наслідки нових санкцій

Згідно документу, Сполучені Штати не визнають анексії Росією Криму – за зразком Декларації 1940-го про невизнання анексії Радянським Союзом країн Балтії.

На Росію покладають відповідальність за застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у британському місті Солсбері.

Іноземні держави, які здійснили кібератаки та втручалися у вибори президента США 2016-го, також будуть покарані. Урядовці вже готують відповідний указ.

Нові санкції мають набути чинності 22 серпня.

Розробили пакет санкцій 6 американських сенаторів, серед яких Джон Маккейн, Лінсі Грем і Роберт Мендес. Для набуття чинності законопроект повинен бути схвалений Сенатом і Палатою представників Конгресу, а також підписаний президентом США.

Зараз ви читаєте новину «Особисті активи Путіна ретельно дослідить нацрозвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути